Yunanistan askerlik zorunlu mu - Yunanistan'da askerlik kaç ay - Yunanlılar ne kadar askerlik yapiyor - Yunanistan'da asker olmak - Ülkelerde askerlik

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis, kara kuvvetlerinde zorunlu askerlik süresinin bir yıldan 9 aya indirildiğini açıkladı.
Meymarakis, Yunanistan Dış ilişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere askerlik süresinin 9 ay olacağını kaydetti.

Bunun yalnızca kara kuvvetlerinde silah altına alınacakları kapsadığını kaydeden Meymarakis, Şubat ile Mayıs 2009 tarihlerinde askerliğe alınanların hizmet sürelerinden ise 1 ila 2 ay azaltma yapılacağını söyledi.
Meymarakis, deniz ve hava kuvvetlerinde de askerlik süresinin kademeli olarak kısaltılması yanlısı olduğunu belirtti.

KYSEA'nın silahlanma harcamalarının da azaltılmasını kararlaştırdığını belirten Meymarakis, bunun 2009 yılı için yüzde 15, 2011-2015 yılları için ise yüzde 10 oranında olacağını bildirdi.
Savunma Bakanı, daha önceki açıklamasında, deniz ve hava kuvvetlerinde tamamen profesyonel askerlik sistemine geçilmesi ve zorunlu askerlik çerçevesinde silah altına alınanların bu kuvvetlerde görevlendirilmemesi uygulamasına geçilmesi gerektiği kanısında olduğunu belirtmişti.

Meymarakis, kara kuvvetlerindeki süre indiriminin de profesyonel asker sayısının artması sayesinde gündeme geldiğini kaydetmişti.
Kaynak: Stargazete

Comments

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları