Tarihi filmlerde yapılan yanlışlıklar - Gerçekleri çarpıtarak sunan ünlü filmler

Tarihi film yaparken olaylara daha fazla heyecan ve dedikodu katmak isteyen sinemacıların her zaman yaptıgı istir bu. Cunku eglencelik bir is yapıyorlar. Belgesel degil yani.

Times tarihi gerçekleri değiştiren 10 ünlü filmi listelemis. bakalim neler koymuslar listeye:

Cesur Yürek Cesur Yürek filminde kahraman olarak gösterilen William Wallace yansıtıldığı gibi yoksul değil toprak sahibi bir şövalyeydi.

Apocalypto Filmde Maya insanlarının hayatı tarihsel bilgilerle doğrulanmamış şekilde gösteriliyor. Azteklerde görülen bazı davranışların Mayalara mal edildiği filmde de Mel Gibson imzası var.

MÖ 10000 Birçok coğrafi gerçeğin hiçe sayıldığı, var olmayan hayvanların canlı gösterildiği görülüyor

Gladyatör Filmde Commodus kız kardeşini arzulayan ve babasını öldüren bir korkak gibi gösterilse de gerçekte Commodus kaprisli bir kişi olarak biliniyor ve babasının çiçek hastalığından öldüğü sanılıyor.
Pearl Harbour Filmin baş kahramanları olan George Welch ve Kenneth M. Taylor aşk yaşamları ve gökyüzünde yaşadıkları maceralar ile kahramanlaştırılıyor. Ancak Welch ölümü öncesinde oğluna filmin gerçekleri fazlaca çarpıttığını itiraf etmiş.

Vatansever Amerikalıların kilisede İngilizler tarafından öldürülmesi motifinin İkinci Dünya Savaşı’ndan çalıntı olduğu iddia ediliyor.
U-571 Filmde Hitler’in U-botlarına tam olarak neyi ne zaman vuracaklarını söyleyen bir aygıtı ele geçirenin Amerikalılar olduğu söylenirken aslında İngilizler 1941 yılında daha ABD savaşa katılmadan bu makineyi ele geçirmiş ve kodunu kırmıştı.

Young Victoria Filmde Prens Albert’in, Kraliçe Elizabeth’i korumak için bir kurşunun önüne atıldığı gösterilse de gerçekte bunun olamdığı biliniyor.
Marie Antoinette Filmde imparatorun seksten korktuğu gösterilirken aslında çiftin sağlık sorunları olduğu söyleniyor.

Amadeus Filmde ünlü bestekarın müziğini kıskanan vasat besteci Antonio Salieri’nin komplosu sonucu öldüğü anlatılıyor. Doğrulanamayan iddianın ardında İtalyan-Alman müzik okulları arasındaki rekabetin olduğu düşünülüyor. Kaynak: Internet Haberleri

Comments

Popular posts from this blog

Kekik Nasıl Ayıklanır ve Kurutulur

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları