Komünist Futbol Takımı - Faşist Futbol Takımı - Roma ve Lazio'nun Özellikleri - İtalyan Holiganlar

İtalyan fanatikler ve futbol siyaseti.

Roma-Lazio derbisi ile ile ilgili ilginc bilgiler

Faşistsen Laziolusun!
İtalya’da bir söz vardır: “Bütün Laziolular faşist değildir, ama bütün faşistler Lazioludur” diye. Buna karşılık Romalılar da komünist olarak bilinir.

En holigan onlar
İtalya’nın en holigan taraftarı, İtalyanca boyun eğmeyen anlamına gelen “Irriducibili” adlı Lazio’nun taraftar grubudur. Başdüşmanları da Roma’dır.

Meşaleyle cinayet
1979’daki derbide Vincenzo Paparelli adlı bir Lazio taraftarı, Roma tribünlerinden atılan meşaleyle öldü. Bu olay düşmanlığı iyice körükledi.

Yahudi iması
1999’da Laziolular’ın, Hitler’in Yahudi soykırımına gönderme yapan “Sizin yeriniz gaz odaları. Hepiniz Auschwitz’e” pankartı Romalıları çıldırtmıştır.

Totti’ye tehdit
2004’teki derbide sahaya inen 3 Romalı Totti’ye “Polis arkadaşımızı vurdu. Sahadan çekilmezseniz, sizi öldürürüz” tehdidinde bulundu. Maç tatil edildi.

Di Canio’nun selamı
Roma’nın sembolü Totti, Lazio’nun Di Canio’dur. Romalılar, Lazio’nun eski yıldızından bir maç sonrası verdiği Mussolini selamı nedeniyle nefret eder.

Hitler gibiler
İtalya’da 2. Dünya Savaşı sonrası tüm kulüpler Naziler’i çağrıştırdığı için isimlerinin sonundaki SS kısaltmasını attı. Ancak Laziolular, hala gururla Lazio SS adını taşır.

Zenci düşmanları
Laziolular, Roma’yı siyahi futbolcu oynattığı için sevmez. Kendilerinin ilk zenci futbolcuları Liverani’nin transferini yürüyüşle protesto etmişlerdi.

Asıl Romalı kim
Laziolular kendilerini gerçek Romalı olarak görür. Çünkü Roma Kulübü, doğrudan şehrin adını taşısa da taraftarları arasında göçmenler ve yabancılar çoktur.

Önce biz vardık
“İlk kulüp olmak mı?”, “İlk futbol kulübü olmak mı?” tartışmaları bitmek bilmez. Çünkü çok daha eski olan Lazio, ilk atletizm kulübü olarak kurulmuştur.

Comments

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları