Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali - Nerde ve Ne Zaman - Kadın Filmleri Festivali Tarihleri

Gezici Filmmor da bu sene hangi filmler oynayacak.

8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, İstanbul, Kars ve Sinop'ta 12 Mart-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Alınan bilgiye göre, Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek festivalin filmleri, 12-21 Mart tarihlerinde İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, İstanbul Modern salonlarında gösterilecek.


Festival, 10-11 Nisanda Kars'a, 17-18 Nisan'da Sinop'a gidecek. Festival, ayrıca bu yıl Creteil Kadın Filmleri Festivali (Festival De Films De Femmes) ortaklığıyla 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye'den kadınların filmleriyle Fransa'da olacak.

Filmler, "Marleen Gorris Toplu Gösterimi", "Carole Roussopoulos Anısına", "Ermenistan KIN (Kadın) Filmleri Festivali Seçkisi", "Jin Jiyan Azadi", "Cins Cinsiyet Cinsiyetler", "30 Yıl Sonra 12 Eylül", "Sinemada Kadınlar: Melek ya da Şeytan, Masum ya da Fettan ya da Hiç Kimse" bölümleri altında izleyici ile buluşacak. 8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin kapanışında, Türk sinemasındaki cinsiyetçiliğe dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Altın Bamya" ödülleri verilecek.

Comments

Popular posts from this blog

Kekik Nasıl Ayıklanır ve Kurutulur

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları