Bakıma muhtaç hayvanların uyutulması

Sokaklarda aclik, sefalet icinde aci cekerek yasayan bakıma muhtac, saglıksız hayvanların uyutulması uzerine, kimsenin kimseyi yok etmeye hakki yoktur diyen bir arkadasa verilen cevap mektubundan bir bolum.

"Tabiki kimsenin kimseyi yok etme hakkı yoktur. Aksi istenebilir mi?  Bahsettigim eylem yok etme degil, daha iyi yasam ve olum icin otenazidir. Aynı sey insanlar icin de yapılmalıdır. Zaten yapilir da; ama illk yorumum da da dedigim gibi bizde sosyal guvenlik, ek gelir, sistem yardımı, zorunlu saglık sistemi vs vs gibi kolay kolay kimsenin aclıktan aci cekerek olmemesi icin icad edilmis bir cok cozum var. Fakat ve malasef boyle bir sistem hayvanlar icin yok. Sadece Turkiye'de degil en zengin ulkeler de yok. Cunku olabilemez. Cunku benzeri sistemler islemeye basladigi andan itibaren dunya milyarlarca istenmeyen hayvanla dolup tasar. Ademogluyla dolup tastigi gibi. O yuzden de zaten artik insanoglu icin bile sosyal guvenlik sistemleri cokmeye balsadi artik.   Kimsenin kimseyi yok etmeye hakkı yoktur ama kimse de kimsenin acı icinde iskence ceker gibi yasamasını izlemek zorunda degildir. Bu canliligin dogasina aykiridir zaten. iste o yuzden de bugun bir cok ulkede otenazi artik serbestlesyor.  Bir hayvana sistemin el verdigi kadar, beklenebildigi kadar beklenip bakilmali, eger kimse sahiplnmiyorsa zamanin geldiginda uyutulmalıdır. Bu o hayvan icin en hayirlisidir.  Bugune kadar bu konuda cok istenmesine ragmen daha iyi bir cozum getirilememistir. Sizin oneriniz nedir? Keske kimsenin aklina gekmeyen bir fikir ciksa da birinden herp beraber harekete gecsek."

Bu arada her seyden once, tabi ilk olarak kisirlastirma sistemi daha iyi islemeli ve tum ulkeyi kapsamalıdır. Sokakta aci ceken hayvan sayisinin olabildigi kadar az gorunmesinin ilk cozumu budur. Bu ne kadar basasırili olursa uyutmaya gereksiniz o kadar azalir."

Popular posts from this blog

Kekik Nasıl Ayıklanır ve Kurutulur

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları