Kamerun Yemekleri - Kamerun Mutfağı - Kamerunlular Ne Yerler
Kamerun yemek kultürü hakkında bilgiler.
Kamerun'un toprağı oldukça verimli, iklimi de özellikle meyve sebze yetiştirmek için idealdir. Ulkenin her yanında bol meyve ve envai çeşit sebze bulunur ve çok ucuzdur. En çok yetiştirilen sebzeler; domates, patlıcan ve bamya'dır.
Protein ihtiyaci ise genelde balik ile giderilir. Et tüketimi giderek artsa da, çok pahalıdır, balık ise boldur.
Kaynak: www.asyaulkeleri.net
Kamerun mutfağı iste bu iki urun uzerinedir genelde; sebze ve balık.
Evlerde genelde zebze yemekleri pişirilir. Deniz kıyısındaki yerlerde ise balıksız sofra nerdeyse bulunmaz.
Makarna, burger gibi yiyeceklerin tüketimi de artmaktadir fakat bunlar genelde çok pahalidir.
Comments
Post a Comment