Balın yararları 2 - bal yemenin faydası nedir
Göze faydalıdır: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
Kansızlığı giderir: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
İştah açıcıdır: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
Damarları açar: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.
Doğal diş macunudur: Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı olarak bal, dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatır. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
Romatizma: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.
Şişmanlık: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
Balın faydaları DEVAMI ICIN TIKLAYIN
Kansızlığı giderir: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
İştah açıcıdır: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
Damarları açar: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.
Doğal diş macunudur: Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı olarak bal, dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatır. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
Romatizma: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.
Şişmanlık: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
Balın faydaları DEVAMI ICIN TIKLAYIN
Comments
Post a Comment