diaspora.com - Yeni Facebook - Facebook'a alternatif - Diaspora anti Facebook

Facebooka rakip siteler, diaspora sitesi. diaspora sosyal ağ.
Facebooka alternatif yeni site diaspora hakkında bilgiler.
Beyin avcılarının son keşfi "anti Facebook" yazılımları "Diaspora" ile sosyal medyaya giriş yapmaya çalışan Maxwell Salzberg (23), Daniel Grippi (21), Raphael Sofaer (19) ve Ilya Zhitomirsky (20). İtiraf etmeliyim, sitenin ismi kulağa pek hoş gelmiyor. Dört gencin bu ismi, çıkış noktası Harvard Üniversitesi'ndeki bir zümrenin sosyal ilişki kurması olan Facebook'tan esinlenerek koymuş olduğu bir tahmin ediliyor. Tahmin diyorum, çünkü Diaspora'yı geliştirmek için büyük bir gizlilik içinde, hummalı bir şekilde çalışan gençlerin amacı, siteyi en kısa zamanda, hesaplarına göre bu ay online hale getirmek. New York Üniversitesi (NYU) bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinin hikâyesi, şimdiden internet meraklılarını heyecanlandırıyor. Üniversitenin matematik kulübünde tanışan dört genç, insanların iyi fikirler ve projelere online bağışta bulunduğu "Kickstarter" isimli internet sitesine mayıs ayında müthiş bir fikirle başvurdu. Gençler, Facebook'un hedefi olduğu "kişi bilgilerinin içeriğinin herkese açık olması" eleştirilerinden yola çıkarak yeni bir sosyal paylaşım, yani "arkadaş edinme" sitesi kurmak için 10 bin dolara ihtiyaçları olduğunu Kickstarter'dan ilan etti.

Bu haberin kaynagi: Sabah.com.tr  1 Kasim 2010

Sadece bir hafta sonra, aralarında Mark Zuckerberg'in de olduğu bağışçılar, Diaspora için 200 bin dolardan fazla para topladı. İlgi karşısında şaşıran gençler, sanal alemde bir mouse hızıyla yayılan "Facebook'a alternatif", "anti Facebook" gibi dedikodu virüslerinden cesaret alarak, San Francisco'nun yolunu tuttu. Twitter'ın kurucularına yol gösteren "Pivotal Labs" isimli şirketle çalışmak üzere bu kente gelen gençler, 15 Eylül'de açık kaynak kodlu yazılım Diaspora'yı başarıyla test etti. Gelişmeleri www.joindiaspora. com'dan takipçilerine duyuran dört genç, önümüzdeki günlerde Diaspora'yı sanal alemin boşluğuna salıverecek. Sitelerini, "gizliliğe önem veren, kullanıcı tarafından kontrol edilen, sosyal paylaşıma ilişkin her uygulamanın yer aldığı açık kaynak kodlu bir yazılım" olarak tarif eden gençlerin takipçileri, Facebook üzerinden "Ne zaman açılıyor" sorusunu sormaya başladı bile.

DİASPORA'NIN KURUCUSU BU DÖRTLÜ
Facebook'un Harvardlı kurucuları Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Chris Hughes ve Eduardo Saverin'in yerini New York Üniversiteli bu dört genç mi alacak? Bilişim guruları; Salzberg, Zhitomirskiy, Sofaer ve Grippi'nin sosyal medyanın yeni kazananları olabileceğini söylüyor.

Comments

Popular posts from this blog

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır

Gerçek Karsambaç Nasıl Yapılır - Toroslar'da Karsambaç Keyfi Böyle Olur

Popular posts from this blog

Kayserili Ünlü Şarkıcılar - Kayserili Ünlü Muzisyenler - Kayerili Ses Sanatçıları

Doğu Roma İmparatorları Listesi 1 - Bizans İmparatorları